Mensen dansen sinds hun bestaan: het ballet kreeg echter vooral vaste vorm en oogstte veel succes op het einde van de 19e eeuw. Het klassieke ballet verschilt van andere dansstijlen door het feit dat de techniek ervan is vastgelegd in handboeken voor ballet.

Daardoor zijn de danspassen wereldwijd dezelfde. Muziek, speciaal gecomponeerd voor ballet, werd een genre. Meestal meeslepende romantische muziek die ook zelfstandig kan uitgevoerd worden, zonder dat er dansers bij te pas komen.

Zo staat op het programma zaterdag werk van von Weber, die  heeft een prachtig ballet 'Aufforderung zum Tanz". De "Notenkrakersuite" van Tschaikowski is betoverende muziek, die ook in films werd gebruikt zoals bijvoorbeeld Fantasia van Walt Disney of de film Peter Pan.

Het programma in 't Schaliken brengt zaterdag ook een ode aan August De Boeck, een laat-romantisch Vlaams componist. Die wordt dit jaar herdacht. De jonge virtuoze Svenja Van Driessche vertokt zijn vioolconcerto. Kamerfilharmonie Vlaanderen speelt o.l.v. vaste dirigent en artistiek directeur Herman Engels.

Aanvang: 20u.